Ny försäkring!

Idag har jag gett mig in i hästförsäkringarnas djungel! Jag har sedan tidigare Agria men min månadspremie har blivit skyhög så jag har bytt till Sveland där hade jag bättre villkor. Tänk att det kan skilja så mkt på vilket försäkringsbolag man har på nästan exakt samma sorts försäkring. På mitt byte kommer jag tjäna i månaden nästan 300kr!!

Nu hoppas jag bara hon inte har några reservationer som jag inte kommer ihåg på hennes gamla försäkring, men vad jag kommer ihåg har jag bara använt försäkringen en gång och det var då hon fick akut bronkit våren 2010. Hoppas jag inte får massa otäcka överaskningar som jag kan tycka man kan få med försäkringsbolag!! Håller tummar och tår! 

Uteritt på liten studsboll!!

Igår red jag ut med en hästkompis! Vi red på en sandväg där underlaget är superbra särskillt då lilla skruttan inte hade några bakskor då hon trampat en snett så vi drog av båda (hon skoddes idag så nu har hon runda söta små fötter och skor på alla fyra). Det märktes att Lacoste inte blivit riden på en vecka för hon va väldigt laddad! Allt va en galoppskänkel tyckte hon, haha! Minsta lilla jag rörde mig så fattade hon galopp och hon tog en samlad fin galopp med mkt swung i, mysgumman hon är! Till slut va hon så laddad så hon nästan stog på stället och travade och hon svarade inte framåt när jag ville länga så då blev jag lite irriterad så jag red sista stunden i padocken så hon fick trava på lite framåt och lyda. Hon slappnade av och kändes som vanligt så då avslutade jag.

Som jag nämnde i tidigare inlägg så red jag med det tredelade på uteritten och jag skulle utvärdera om hon kändes bättre på det än på det raka då hon känts aningen stum i munnen senaste tiden. Jag kunde knappt utvärdera det då hon for runt väldigt mkt med huvudet för alla broms som försökte äta upp henne, men jag kunde ana en liten skillnad i munnen till det bättre så jag rider i någon vecka på det trtedelade så får jag se hur det känns.

Idag blir det en uteritt med fokus på framåtbjudnigen eftersom hon mest studsade omkring igår. Hon ska vilja framåt och ska gå taktfast hela tiden. Det är jättejobbigt för mig som ryttare att få henne i rätt takt då hon är rätt struttig särskillt när man rider ut och hon blir lite fjollig! Skriver ett inlägg ikväll om dagens ridning och hur det gick. Tjing

Nu Vill Jag Ha Mina Paket!

Jag har beställt hästgrejor från hööks och grandprix.se för en tid sedan men det har inte kommit än. Det är inge kul att vänta! När dom kommer ska jag göra ett inlägg så får ni se vad jag köpt för kul! :D

Träningschema!

Nu har lilla skrutt fått sin vilovecka! Jag tömkörde henne i torsdags och hon va superfin^^ Resterande dagarna latade hon sig i hagen. Jag passade på att pyssla lite med henne och min syster som är utbilldad frisör va så snäll och gav henne en härligt kort sommarman^^ Jag tycker det ser ut som om hon får större hals när hon har kortare man och jag GILLAR STOOOORA BIFFIGGA HALSAR! Jag försöker så gott jag kan att odla en på min lilla sötknösa!

Nu till veckan ska jag byta bett på henne. Jag varvar mellan rakt bett med fasta ringar och "vanligt" tredelat. Jag ska även testa ett tvådelat tränsbett och se vad hon tycker om det. På senare tid har hon känts lite stum i munnen på den raka bettet när jag rider men konstigt nog inte när jag tömkör, så det är nog dags att byta så hon får lite variation. Jag är livrädd att hon ska bli stum i munnen och hon kollas av hästtandis två gånger om året ända sedan hon va 6månader! Så mkt problem kan komma från munnen och om det kan förbyggas är jag inte sen att göra det. Uppdatering på hur det går med de olika betten kommer sen! 

Till helgen är det träningläger hemma i Kramfors som jag och Lacoaste ska vara med på. Det blir två dressyrpass och ett hopp/markarbetespass. Jag är med varje år på detta läger och det är ALLTID askul^^

Veckans träningar
Mån: Rida ut en sväng på det tredelade bettet.
Tis: Om hon kändes stum i munnen på måndagen ska jag testa det tvådelade och rida en stund. Kändes hon fin på måndagen så får hon bli tömkörd på det raka bettet.
Ons:Vila
Tors: Vila
Fre: Träningsläger
Lör: Träningsläger
Sön: Träningsläger

Det kommer bli många fina bilder, filmer och nya outfits från helgens träningar så håll utkik^^ Tjing

Dagens hoppoutfit!



Svart Pike: Gino tricot
Ridbyxor: Champion CRW
Benlindor: Gröna fleece showmaster
Shabrak: Mias RS

Tävlingsoutfit!



Ryttare
Hjälm: CRW
Tävlingst-shirt: Kingsland <3
Kavaj: Victor Hugo
Ridstövlar: Mountainhorse
Ridvantar: Jacson (tror jag) eller så hade jag min finn takk
Ridbyxor: Hmm ska kolla upp, helskodda är dom iaf som alla andra av mina ridbyxor^^

Häst
Träns: Claridge house
Pannband: Catago <3
Bett: tredelat, rörliga ringar
Dressyrsadel: Morris&Nolan Gold Collection (fick låna av min pappas sambo innan jag köpte min Pfiff Amaretto)
Sadelpadd: Gold medal
Schabrak: Protector (svart sammet, I LOVE IT)
Sadelgjord med fårskinn: Bucas

Mer bilder från tävlingsdebuten i maj!

Pappasen knäppte massa fina bilder på mig och Lacoste som jag fått nu så nu kommer min första bildbomb på min blogg^^ Enjoy!


Innan när jag höll på att klä på lilla kusen!

Min storasyster fick agera hästskötare då min mamma är rädd för min lilla ängel;P

Lacoste tyckte hon kunde försöka gå över Anne-lie^^

Men den gubben gick inte;D

Systeryster vet hur man hanterar små busfrön!



Bäst att ha skyddvästen på på framridningen om hon skulle försöka nått;P









Får hjälp av min bästaste tränare uppe i Umeå, Anna!




Det är bra att se bilder och bli filmad när man rider då man får se hur det ser ut och det blir mer tydligt vad man måste förbättra^^

Dagens dressyroutfit!

Eftersomn skruttan vilar så lägger jag upp en outfit som inte sitter på hästen^^



Vit Pike: Gina tricot
Schabrak: Hansbo
Benlindor: showmaster
Ridbyxor: Champion CRW

Shopping!^^

Förra veckan va jag min syster, mamma och min lilla systerdotter på typ 7månader och shoppade i Sundsvall. Jag visste precis vad jag skulle ha och en väldigt tajt budget så jag inte kunde "sväva" ut för mkt!. Först åkte vi på Equeen, jag ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR den butiken. Det finns verkligen för alla prisklasser där och dom har stort utbud! Där köpte jag ett par vinröda benlindor till Lacostes vinröda sammetschabrak som jag borde få hem när som helst. Jag är verkligen helt frälst i sammetschabrak, jag tycker det ser så lyxigt och snyggt ut^^ Sen åkte vi på Hööks där jag köpte ett par jeansinspirerade ridbyxor, svarta och marinblåa fleece lindor. Synd att man inte är svinrik då skulle jag shoppa minst en gång  i veckan och bara frossa i hästgrejor!^^



Den dagemns shopping (ursäkta dålig bild)

Mamma köpte i hästväg en ny grimma och grimskaft till sin häst och syrran köpte ett par shortsshaps:)

Stressigt värre!!

Det har varit så stressigt så jag har inte hunnit blogga nått. Nu i veckan ska min lilla dam få vila och på sin höjd tömköras en eller två gånger. Om ekonomin tillåter ska hon även få massage och kollas upp av en hästmassör! När lilla skrutt vilar passar jag på att rida andra hästar så jag håller igång min ridning.
Träningsschema:
Måndag: Uteritt på Diamant
Tisdag: Vila
Onsdag: Tömköra Lacoste
Torsdag: Dressyr med Diamant
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Dressyr med Diamant

Om hon känns lite för energiska ska hon få ett till tömkörningspass. Jag märker att nu när hon står själv i hagen så har hon så mkt energi som hon behöver utlopp för!

Veckoplanering!

Nästa vecka ska Lacoste få vila i en vecka. Sedan hösten har hon tränats 4v och vilat 2, tränats 4v och vilat 2 osv. Det har funkat jättebra på henne då hon är en häst som "vilar" sig i form. Nu i sommar tänkte jag öka på hennes träning med att träna 4v, vila 1v. På en träningsvecka ska hon gå 5 pass varav ett av passen ska vara på töm och under viloveckan ska hon gå på töm en gång mitt i veckan. Förut har hon enbart gått 4 pass i veckan och vilat helt under hennes 2 viloveckor, så det blir lite skillnad, men inte så mkt. Jag bedömmer att hon är mogen att tränas aningen mer.

Halva veckan har ju redan gått men jag lägger upp träningsschemat ändå:
Måndag: Vila
Tisdag: Tömkörning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Dressyr eller lättare uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Markarbete
Söndag: Uteritt

Tömkörning igår och uteritt idag!

Tömkörning för min lilla dam stog på schemat efter att ha vilat i måndag efter en intensiv helg! ÅH HERREJISTANES vad fin hon va! Jag trodde inte mina ögon! Jag visste att hon skulle va sammarbetsvillig redan innan jag började för hon va sådär gulligt nyfiken och på som hon kan va när hon har mkt energi och vill arbeta, men sådär bra det visste jag inte^^ Hon gick så stadigt i ALLA gångarter (tom galoppen) så jag bara stog och gapade. När jag råkade samla henne lite för mkt i traven så stog hon nästan på stället och trampade i en stadig form. Hon gjorde klockrena fattningar OCH avbrott utan att tappa formen och byta galopp precis innan avsaktningen som hon gör nu mer sällan än förut tack och lov! Det va helt otroligt!

 Jag blir så himla glad när det går bra och det känns som om jag kanske gjort nått vettigt med henne ändå. Ibland känner man sig så dålig när man knappt vet om det man gör är rätt. Hon är ju min första unghäst och en speciell sådan dessutom! Så när det går sådär bra ett pass då blir man lyckligast i själen^^

Dagens uteritt skulle bli en rätt lugn sådan men det blev det inte.. haha! Jag tränade på min hemläxa från helgen att flytta henne för skänkeln och ha koll på vilket sittben som ska jobba och det gick jättebra. Det är lite svårt att jobba henne när man rider ut själv för hon blir så tittig och låtsas bli rädd för precis allt, men men... När jag sedan skulle jobba henne i galoppen hade vi lite delade meningar om vilken galopp vi skulle fatta så vi fick bråka ett tag så det blev lite mer galopp än vad jag tänkt så hon blev rejält svettig, men det gör inte så mkt för imorn blir det lugnare. När hon väl fattade rätt galopp så skötte hon sig fint, gick i trevlig form och sparkade inte bakut allt för mkt, haha! ;D


Bjuder på den här bilden igen bara för att jag tycker den är så härlig^^


Dagens outfit!



Ryttare
Hjälm: CRW
Säkerhetsväst: Point two (från back on track)
T-shirt: Gina Tricot
Ridbyxor: Carath
Ridstövlar: Mountain horse

Häst
Träns: Claridge house
Sadel: Pfiff Ramiro
Sadelpadd: Köpt från min kusin som köpte det på börjes
Schabrak: Vinrött sammet (mitt favvis schabrak) Vet ej märket
Senskydd: Köpta på Hööks
Damasker: Köpta på Hööks

Bilder från i lördags!


Lite svalka efter ett pass i hettan!!




Såhär svettig var jag efter träningen!! Foto: Min käraste och endaste mor, Åsa Wikström

Kanske lägger upp en film sen nån gång, men här kommer iaf några härliga bilder efter markarbetesträningen i lördags för Sussie!

Dagens outfit!



Ryttare
Hjälm: CRW
T-shirt: Gina tricot (har färgat den själv då jag ville ha en vinröd)
Ridbyxor: Carath
Ridstövlar: Hööks (köpte dom för typ 7år sen, haha)

Häst
Träns: Claridge house
Bett: Rakt med fasta ringar från Hööks (kommer inte ihåg märket)
Sadel: Pfiff Amaretto
Sadelpadd: Goldmedal
Schabrak: Equiline
Sadelgjord med fårskinn: Bucas
Benlindor: Fått dom för många år sedan så jag vet inte märket.

Sussieträning dressyr!

Tack och lov va vädret svalare idag! Vi fortsatte på gårdagens arbete att få henne ordentligt mellan skänklarna och stadig på ytter. Jag fick börja med att på långsidorna på fyrkanten flytta undan ytter, rikrikta, och flytta undan inner, hela långsidan. Det gick sådär tills Sussie stoppade mig och sa "sätt dig på dina händer" så då gjorde jag det sedan förklarade hon exakt hur det skulle kännas när jag satt i skänkelviknin, öppna och sluta och grundposition. Sen fick jag ut och göra samma övning men jobba som hon instruerat och HERREGUD vilken skillnad. Vi gjorde samma övning i trav och det gick jättebra!

Avslutningsvis galopperade vi på en stor volt i mitten runt Sussie och det gick bitvis bra, men fy sjutton vad det är svårt med en vinglig liten unghäst!!!
Victor (min pojkvän) va så snäll och följde med och fotade lite:

Här får jag sitta på mina händer och känna vart sittbenen ska vara i dom olika sidvärtsrörelserna!





Nu ska lilla skrutt få vila nån dag och mysa i hagen;D

Markarbete för Sussie igår!

I den böljande hettan körde vi markarbete på stora hoppbanan nere vid älven. Lacostes halvsyrra Akleya va också med och tränade för Sussie. Jag börjar som vanligt med att skritta fram och sen direkt börja galoppera i ett friskt tempo i båda varven.

Vi gick in på en ganska stor volt och körde övergångar skritt och trav och sedan trav och galopp detta för att få hästarna lyhörda framåt och bakåt. Efter det skulle vi köra travbommar på en liten fyrkant med travbommar på varje sida, alltså fyra stycken. Det vi hela tiden skulle koncentrera oss på var att reglera tempot och ha samma takt över bommarna som imellan. Lacoste skötte sig yberbra, hur reglerbar som helst med energi framåt trots värmen.

Sedan blev det en mkt svårare övning vill jag lova!!^^ galopp på volt med fyra små hinder!! Vi började i höger varv som är mitt svåra varv då hon sticker ut åt vänster för att jag inte orkar hålla henne på yttern. Det gick inte alls, kändes mest bara skit och jag blev så frustrerad av att jag inte orkade hålla henne på plats. Vi bytte sedan varv och herregud vilken skillnad nu när jag orkade hålla henne på yttern, haha, man är ju helt snetränad själv, ajabaja!! Efter den här träningen var problemen som vi måste träna på rätt självklara. Jag måste få kontroll på henne åt sidorna för faktiskt kan min lilla kuse svara mer framåt än vad jag trodde, haha!^^

När vi var klar bara dröp svetten av både mig och Lacoste så hon fick gå ner i älven och dricka och bada benen sen fick hon en  välförtjänt dusch innan hemfärd. Hon brukar hata att duscha men då njöt hon bara och stog och vilade med ena bakbenet.

Mammsen min följde med och knäppte lite bilder och filmade så vi får se om det kommer ut nån film, OM det inte såg så j*vligt ut som det kändes bitvis;) 

Snart blir det dressyrträning, ska bli skoj^^  


Gårdagens dressyrande och dagens tömkörning!

Red dressyr som sagt i paddocken igår, det gick inte så bra som jag ville. Hon kändes spänd och fumlig i munnen tyvärr. Jag tror det har med att det är en ny plats med så mkt att titta på hela tiden och att jag hade spänt bettet för löst (jag höjde sidostycket ett hål till tömkörningspasset och då va hon jättefin i munnen, får se hur det går i helgen, annars blir det byta av bett igen då hennes tänder nyss är kollade och är ok).

Tillbaka till dressyrträningen så fick jag bara koncentrera mig på att hon skulle spänna av och bitvis kändes hon fin i traven. Galoppen kändes bitvis helt sjukt, galet fin!!:D Hon försökte verkligen och vi klarade några kurvor bra utan korsgalopp dessutom jobbade hon fint i form på några långsidor. Jag kände att jag kunde jobba ihop henne i galoppen ännu lite mer men bestämde mig för att inte utmana ödet då hon kändes så positiv, jag jobbade henne bara som jag tyckte var lagomt!

Tömkörningen idag gick så grönj*kelusikt bra!! Fin i munnen, formen var kanon, humöret på topp! :D Hon jobbade på bra trots den böljande hettan. Jag längtas tills nästa tömkörningspass nästa vecka då kanske jag tar några varv i galopp med. Jag känner ig fortfarande lite grön på tömkörningen så vi tränar i skritt och trav tills jag känner mig redo! Tur att jag har pappas sambos halvblod som jag också kan tömköra så jag får träna och bli bättre!

Jag är så sjukt taggad inför helgens träningar att jag håller på att spricka^^ får man vara lite cheese?! Det är min blogg så jag är det, här kommer det: <3Lacoste<3     haha! tönt jag är men min lilla kuse är för underbar!
TJING

Ändring i planeringen!

Min tränare här hemma, Sussie ringde och kollade om jag ville träna för henne lördag och söndag vilket jag självklart ville så här kommer nya planeringen:
Mån: Uteritt
Tis: Vila
Ons: Dressyr
Tors: Tömkörning
Fre: Vila
Lör: Sussieträning Markarbete
Sön: Sussieträning Dressyr

I Måndags red jag ut med en i stallet och vi tog en mysig skogtur med ganska mkt klättring, lilla skruttan tyckte det va lite jobbigt;P

Tyvärr kändes hon lite fumlig i munnen och for rätt mkt med huvudet så jag hoppas hon känns bättre ikväll på dressyrpasset. Just nu är det så stekhett ute så jag väntar tills det blir lite svalare. Dagens dressyr blir tempoväxlingar, försöka jobba i en låg avslappnad form och känns hon samarbetsvilligt tänkte jag flytta lite undan skänkeln i skritt (det va ett tag sedan vi gjorde det).

Måste ta och knäppa lite fina sommarbilder på lilla damen och har jag tur i helgen kanske det kommer lite bilder eller rent av en film ;D
TJING



Träningsschema för kommande vecka!

Måndag: Lätt uteritt, bara busa runt lite!
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr i padocken
Torsdag: Hoppa på terrängbanan (måste fixa till den lite till veckan då den är lite överväxt ;P )
Fredag: Tömkörning
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt eller vila beroende på hur hon känts föregående träningar.

Kan ju ändras lite beroende på väder och dagsform :)

Tänkte lite längre fram att jag ska börja med lite outfits och sånt med, men det får bli när tiden räcker till!

Tjii fick jag!

Jag som trodde det skulle bli lite lugnare tempo nu när jag flyttat hem, men nänä! Igår fixade jag lite med hagarna hela förmiddagen sedan var jag och sjöng på ett bröllop och sen åkte jag till mamma för att umgås lite med syrran och mitt lilla syskonbarn innen dom skulle åka hem!

Just nu känns det som om jag bor på tre ställen samtidigt (hos pokjvännen, mamma och pappa) vilket är lite jobbigt, man blir som lite splittrad!

Idag har jag varit funktionär på ridskolans hopptävlingar sen åkte jag till carro för att umgås lite och fixa lite på bloggen och jag är sååååå nöjd :D Nu om en stund ska jag rida min mammas islänning då mamma brutit några revben och inte kan träna hästen själv. Slänger upp en bild på mammsens snyggkuse vid namn Snyggir!




Snyggir en höstdag!

Film från tävlingen


Bilder från Pay and Jump!

Film kommer inom kort! :D

Pay and Jump!

Hej igen! Jag har haft så stööööört mkt att göra så jag har inte hunnit blogga! Resan hem till Styrnäs gick bra, ett tag trodde jag lilla kusen dött där bak för hon va blickstilla hela 20milen ner! Vi kom fram kl 00.00 och hon fick stå i stallet så hon kunde vila ordentligt! Jag steg sedan upp halv 6 på morgonen och gjorde färdigt hagen så hon kunde gå ut och beta lite innan färden till Kramfors!

Vi kom fram till ridskolan och som tur var hade jag en mkt god vän med mig som har många års hästvana som kunde vara lite "hästskötare" och knäppa bilder och filma (bilder och film kommer på söndag! Även den nya designen som www.lillisvarld.blogg.se gjort, den är riktigt SWEEEEEEET!!)
Framridningen gick jättebra, hon va jättelugn, så lugn så jag tänkte herregud kommer hon inte gå framåt nu eller?!

Jag behövde inte oroa mig för hon kändes pigg och positiv när jag började galoppera, min lilla gulletös! Jag är så imponerad hur lugn hon är på sånahär platser med hästar överallt och högtalare på hög volym :D

Väl inne på banan så blev hon väldigt spänd och skulle INTE gå förbi den läskiga muren som hon trodde skulle hoppa på henne och äta upp hon, haha! Som tur var så spände hon snabbt av och jag kunde galoppera ett varv runt banan innan startsignal. På första hindret var hon inte alls med och vägrade, jag tror faktiskt inte hon alls var med på vad vi skulle göra där inne. Jag tog om och sen hoppade hon hela banan med ett pet, alltså 8 fel totalt, hon kändes lite spänd och hoppade inte så runt som hon brukade göra. Eftersom det va en pay and jump fick jag ta om hela banan om jag ville, vilket jag gjorde. OJ vilken skillnad, nu hade hon fattat vad hon skulle göra och hon bjöd sådär fint som bara hon kan ;D Det blev en 0 runda, stolt hästägare!

Jag ville verkligen efteranmäla mig till en klass till för hon va så framme och fin, men efter jag skrittat av henne bestämde jag mig för att inte göra det. Man känner direkt när hon är trött i kroppen, då börjar hon slira med bakdelen och snubbla, vilket hon gjorde så hon fick stå och beta bredvid tävlingsbanan en stund sen åkte vi hem.

Sammanfattningsvis är jag så nöjd jag bara kan bli av den dagen! Hon hade gått rätt hårt hela veckan och dessutom åkt transport jättelänge och va trött men gjorde allt hon skulle med bravur!! Jag känner mig så taggad inför sommaren och alla roliga träningar:D FINA FINA LILLA HÄST <3

 

DYYYYYYYYYR häst !!

Sandra, en mkt bra vän och superduktig på unghästar tömkörde min lilla kuse! OJOJOJ säger jag bara vad fin hon va, helt stört. Hon blir så himla bärig och fin och Sandra tar henne precis på rätt sätt, bestämd men mjuk! Hon är så frän när hon tömkör henne så det känns som om när Lacoste är äldre och starkare skulle man kunna trampa henne på töm.

Galoppen är ju som sagt hennes svagaste gångart just nu och hon byter ofta galopp hejvilt och korsgalopperar, men idag i vänster varv va hon så sjukt duktig och höll galoppen och "hoppade" inte om i avsaktningen som hon gärna gör. Hädanefter ska jag tömköra henne en dag i veckan nu när Sandra lärt mig lite grunder och jag sett vad mkt det gör för min hästs utveckling! Hade jag vart miljonär hade jag hyrt Sandra hela sommaren att jobba Lacoste i tömkörningen för hon blir så otroligt fin, mjuk och bärig. Skillnaden på hästen syns efter VARJE tömkörningspass, hon blir bara bättre och bättre!


Dags för flytt ikväll!

Ikväll åker jag och min lilla skrutta hem, från Umeå till Kramfors! Som jag saknat "hemma"^^ Innan det är dags att åka hem ska damen få sig ett litet tömkörningspass och en välbehövlig dusch och skrubb inför pay and jump imorn!
Mer om tömkörningen sen.


Träning hemma i Kramfors under julen -10^^ En av mina favvisbilder!

RSS 2.0