Dagens hoppträning!

Idag när jag hopptränade kändes hon lite sisådär och jag red inte på ordentligt! Det resulterade i en avramling pga en vägran framför ett "hinder" på 50cm, haha! Aja då fick man ju iaf användning för min point two säkerhetsväst;P resten av träningen gick smärtfritt trots att hon va lite loj. Det blir nog bra med en lugn tömkörning imorn.

Jag blir så irriterade på mig själv!!!!!!!! I snart två år har jag haft/har så dåligt självförtroende när jag rider och min lilla busfia gör det inte bättre direkt! Dagar som denna känns det som om man borde ge upp för bådas skull:( Usch och fy!

Bild från back on tracks hemsida: www.backontrack.com

Träningen igår!

Igår skulle ju vi som planerat rida lite dressyr på stora utebanan. Lacoste funkar såååå mkt bättre på utebanor då hon tappar all framåtbjudning i ridhus och tycker det är astråkigt. Vi skulle träna på lite övergångar och bara jobba i en avslappnad form. Jag börjar alltid med att skritta fram ordentligt och sedan trava något varv sen får hon gå i ett friskt tempo i galopp så hon tycker det är lite kul. Jag busar lite med henne på uppvärmningen då hon inte går bra om hon måste gå samlat på en gång. Tog även några små skutt över några hinder för i lördags när jag skulle hoppa henne så var hon HELT STÖRD! Det va som om hon inte fattade vad hon skulle göra, hon bara vägrade, jättekonstigt! Jag kände igenom henne men inte var hon öm nånstans. Iaf så tog jag några skutt igår och då va hon lika fin som vanligt tack och lov! Man blir ju lite orolig när det går så dåligt särskillt när vi ska vara med på Pay ang Jump på torsdag!

Under passet blev hon väldigt spänd i galopp övergångarna så jag bestämde mig för att avsluta då jag kände att hon faktiskt försökte men det funkade inte riktigt ändå. Hade jag kännt att hon bara var tjurig som hon kan vara så hade fortsatt tills det satt! Det är verkligen speciellt att rida unghäst, man måste hela tiden vara känslig för hästen och avväga vad som är bara och dåligt att göra, SVÅRT! Ikväll blir det iaf att hoppa lite, hoppas det går bra! Uppdatering om träningen kommer senare!

Foto: Elina Sjölander blogg: elinashastliv.blogg.se


Presentation!

En liten presentation av mig och min häst! Jag heter Emmeli och är född -89. Jag har ridit sedan jag var 5år, fick min första ponny när jag var 7år och min första storhäst när jag var 13år. Den stora hästen vid namn Chess betäckte jag våren -06 och den 19e Juni -07 kom min lilla prinsessa till världen, Lacoste e. Akribori! Jag har tävlat på Chess upp till 1.10m hoppning.
Jag gick på Räddningsgymnasiet Sandö i 3år och har nu avverkat 2år på sjuksköterskeprogrammet i Umeå. Nu är tanken att jag ska flytta hem igen och jobba i ett år och sedan göra klart sista året på universitetet.
Jag som person är lite (eller mycket) knäpp, gillar att ha tusen bollar i luften samtidigt. Gillar utöver hästarna att sjunga, träna Teakwondo och massa massa mer;D


En frän bild som en kompis fotat på mig: Foto Elias Agrell

Foto: Cristoffer Hellström

Nu till en liten presentation om min lilla häst: Hon är ett Svenskt Halvblodssto född -07 e. Akriboru u. Chess, just nu ca 160cm i mkh (hoppas hon växer lite mer då jag är rätt lång!). Jag har fött upp henne själv, ridit in och nu vidarutbilldar henne. Hon är en dam med mycket humör och då menar jag verkligen MYCKET HUMÖR!!! Men självklart världens charmigaste ändå;D Vi startade första tävlingen för några veckor sedan, en liten klubbis i dressyr. Hon skötte sig bra för att vara första gången trots många missar då hon inte var riktigt "framme" och våret stora problem (galoppen) gick inte alls tyvärr, men men... träna vidare och ta revansch. Nu på torsdag är det tänkt att vi ska starta första Pay and Jump på hemma klubben dock blir det bara 50cm och känns hon "framme" och alert så efteranmäler jag henne till 70cm. Det ska bli spännande! Nästa steg i hennes utbilldning blir att börja flytta lite sidvärts:)


Här tränar vi inför fölpremieringen där hon blev en Klass 1 såklart;D


Lacoste ca 2-3månader


Lacoste som tvååring nyss inkörd (min kära syster sitter bredvid)


Tävlingsdebuten 9e maj 2011 om jag inte minns fel på datumet!

Skönt!

Nyss varit på skolan och betat av två examinationsseminarium! Såååååå skönt att ha det gjort! Nu är det snart slut på den här terminen! Ska till stallet och motionera två kusar idag, min egen och en annan häst i samma stall. Tänkte lägga upp en bild på mig sen lite senare så kommer presentationen om mig och min häst.

Typiskt mig!

Det är så typiskt mig att starta en blogg när det är sjuuuuukt stressigt! Har två tentor den här veckan plus en massa seminarium och opponeringar som brukar vara asdåliga! Åsså är jag mitt i en flytt (Ska flytta hem till Västernorrland från Umeå där jag pluggar till sjuksköterska). Jag ska ta ett sabbatsår innan jag avslutar sista året på universitetet tänkte jag, samla huvudet lite innan man ska ut i arbetslivet som leg. sjuksköterska ;D Men men..... gillar ju att ha många bollar i luften.... eller?

Här är iaf veckoplaneringen för Lacostes träning:
Måndag: Dressyr
Tisdag: Markarbete/Hoppning
Onsdag: Tömkörning och flytt hem till Kramfors (transportfärd på ca 20mil)
Torsdag: Pay and Jump på hemmaklubben anm. till en höjd, känns hon fin tar jag en till
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Inom kort kommer en liten beskrivning på vad jag är för nån och min lilla häst, självklart:)


Lacoste 16e maj 2010

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer första inlägget på min blogg (SÅ KUL!) Slänger upp en bild på min lilla dam!


RSS 2.0