Dålig rygg och massa skit!

Som ni märkt har jag inte varit aktiv på bloggen! Min rygg är helt störd så just nu funkar ingenting! Jag återkommer när jag känner mig bättre, vilket jag hoppas är VÄLDIGT SNART för detta tar kål på mig!!

Granprix.se

Jag vill dissa hemsidan och online butiken granprix.se! Detta är andra gången jag beställer från dom och första gången tog det fruktansvärt lång tid att få grejorna och den här gången lika så. Dessutom så svarade dom flera veckor efter beställningen (som jag redan betalt via payson) att en av artiklarna jag betalt inte ens finns! Nu försöker jag febrilt få tag på dom på mail och telefon för att fråga vart tusan mitt schabrak och min vojlock är och inte ett pip från dom!!!!!!!! Detta är sista gången  jag beställer nått från dom och jag rekomenderar inte denna hemsida till NÅGON!

Jag beställde i precis i början av juni och mina grejor är inte ens skickade!!!!!

Träningsschema.... och lite sånt!

Lacoste har nu vilat sedan i onsdags och när jag klämmer på hennes rygg känns hon mjuk och fin och ömmar inget så nu kan jag nog börja rida henne igen (dock enbart med hoppsadeln i någon/några veckor). Tyvärr så har hon fått en spricka i karleden och såret luktar satatn fast att jag lägger om det och tvättar varje dag! Det är så sjukt drygt med flugorna, hade inte flugorna varit där och ätit hade det alrig blivit infekterat så ända gången det kan lufta är när hon går in i stallet några timmar om dagen och får kraftfoder!! Eftersom jag har erfarenhet av sår både på häst och människa så tycker jag att jag lägger om det bra men det vill inte läka ändå så imorn blir det en  ny sorts omläggning för att se om det läker bättre!

Terrängbanan är äntligen ÄNTLIGEN äntligen klar och det blev 10 hinder som man kan hoppa från alla håll (förutom ett stigsprång). Det ska bli så kul att se vad Lilla damen tycker om det, hehe^^ Men först måste hon ju läka i karleden så jag får vara glad om hon kän tränas lite lätt iaf för shit majbritt vad understimularad stackarn är!!!! När hon hör mig kommer hon galopperandes i världens fart och gnäggar högt och jag hör hur hon bara ber om att få göra nått kul!

Nu har jag bokat tid hoc en kiropraktor som jag fått rekomenderad av en barndomskompis mamma som haft samma satan med ryggen som jag har nu.... och ja, jag skrev satan, i helvete för just nu är jag så less på att vara så invalid att jag får krysta på mig sockarna på morgonen eller be min fina pojkvän hjälpa till med påklädningen! Imorse när jag skulle upp och jobba fick jag i vanlig jävla ordning rulla ur sänge4n! KUL NÄR MAN ÄR 22ÅR ATT HA EN PAJ RYGG!!!! Ursäkta alla som tog illa upp av  mina svordommar men jag lovar att den kristnaste av alla kristnaste skulle svära om dom bytte rygg med mig....

Fick nyss ett sms om att mitt paket från hööks kommit, wiiiie!! Så imorn blir det ett inlägg om vad jag införskaffat. Jag väntar dock fortfarande på paketet från grandprix.se. Det kan vara den segaste online butik jag någonsin träffat på så dom ska få ett alldeles eget inlägg av mig snart....

Nu när jag fått ventlierat lite ska jag komma till saken.
Träningsschemat för v. 28 (Om såret inte blir värre så kommer det se ut såhär)
Mån: Tömkörning
Tis: Dressyr (I hoppsadeln, uscha!)
Ons: Vila
Tors: Hoppning på terrängbanan (wiiiie!)
Fre: Vila
Lör: Vila
Sön: Min storasyster ska nog testa Lacoste då så det blir dressyr i padocken!


Undra hur det kommer gå, hehe^^

Nä det kommer gå fint. Jag är helt övertygad om det (för dom som inte vet är det min storasyster som Lacoste försöker gå över på bilden^^)


Masserad och kollad!

Igårkväll kom min hästmassör IA förbi och masserade igenom Lacoste och en av travhästarna på gården. Mkt riktigt va inte Lacoste helt hundra i ryggen! Hon har ju varit lite bökig i ridningen med att inte vilja söka neråt mot bettet och inte jobbat med ryggen som hon gjort förut.

IA masserade igenom henne och visade hur jag skulle massera henne fortsättningsvis för att det ska bli bra så fort som möjligt. Antagligen har dressyrsadeln åkt fram och hamnat i lite bakvikt som har tryckt på slutet av bröstryggen så framöver ska jag bara rida i hoppsadeln tills hon är helt bra och sedan bara rida i dressyrsadeln när jag ska rida dressyr på banan och då sadla bak när den åkt fram så den sätter sig i stoppningen och formas efter henne så den ligger still nån gång. Båda mina sadlar är ju sprillansny men då jag köpte hoppsadeln några månader innan så har den format sig redan efter henne så enligt IA sitter den som ett smäck på henne^^ Inte för att jag var orolig för det, för det har även jag märkt att den sitter förbaskat bra på henne. Hoppas nu bara att dressyrsadeln sätter sig så hon slipper bli öm i ryggen!

Lacoste har även en muskel fram på bogen ovanför biceps som alltid varit jättespänd och den hade jag glömt bort att hon hade så nu blir det skärpning för nu ska den masseras innan ridning och skakas lös efter ridning^^
Hoppas nu att jag får tillbaka fina ridkänslan på min lilla gumma när ryggen blivit bättre!


Gårdagens dressyr!

Ojejoj vad fin lilla kusen va igår! Jag red på det tvådelade, värmde upp i galopp som vanligt där hon bara ska gå framåt sen red jag henne i trav med fokus på att hitta en bra takt. Hon va som en helt annan häst än i helgen, fin mjuk och sammarbetsvillig!!!! Det beror säkert mkt på hur jag rider men samtidigt så har ju alla levande varelser sina bra och dåliga dagar....

På slutet av passet tog jag galopp på fyrkantspåret även här med fokus på takt åh jösses amalia vad fin hon blev! Taktfast och kom ner i en trevlig form. Jag red med en stallkamrat i padocken så på slutet bytte vi häst för hon tyckte sin häst drog så mkt. Samuraj heter hästen och jo han drog utav bara tusan. Han är ett Halvblod på närmare 1.80m och stark som ett as, men nästa vecka är jag hästvakt åt han och då ska det ridas mkt dressyr, få se om han känns bättre i slutet av nästa vecka. Ägaren till Samuraj satt upp på Lacoste men hon skrittade bara, vilket va bra för Lilla skrutt hade tagit i bra hela dressyrpasset.

Ikväll blir det massage och koll av sadlarna för Lacoste, hoppas hon är fin och mjuk utan nånh låsning och att sadlarna sitter som smäck;P

Träningsschema!

Måndag: Vila (efter träningshelgen kändes det faktsikt inte som om hon blivit trött överhuvetaget men hon fick en dag ledigt iaf)
Tis: Uteritt (mkt koncentration på att bara tänka framåt)
Ons: Dressyr (fokus på takt), Rida Diamant en sväng så jag kan koncentrera mig på mig ;P
Tors: Lacoste ska få massage av min hästmassör (helgen får stå öppen då jag inte vet vad som kommer rekomenderas efter behandlingen, men det brukar iaf garanterat vara en vilodag dagen efter)
Fre: Vila
Lör:
Sön:

Nu när jag börjat hitta min sittben igen har jag fått en ny hemläxa från min tränare och det är att hitta takten och sedan rida Lacoste stadigt i den! Det kanske låter lätt, MEN DET ÄR DET INTE! Så imorgon blir det dressyr i padocken med fokus på takt i ALLA gångarter.

Diamant kommer också få sig en ridtur imorn. Det är så skönt att rida han för han är så välutblldad så jag kan bara koncentrera mig på mig själv!

Tvådelat tränsbett!

Idag red jag Lacoste på ett tvådelat tränsbett som jag hade på henne när jag skulle vänja henne vid bett när hon va ca 1,5år. Hon kändes faktiskt jättefin på det. Jag red ut en ganska lång sväng och jag ska nog rida på det här bettet i en vecka och utvärdera. Dessutom ska jag börja med att rida med martingal igen även när jag har dressyrsadeln för lilla kusan blir så kastig med huvudet när det är flugor ute och det stör hela ridpasset!!

Just nu är det så sjukt mkt kusar ute att jag fick ta in henne idag mitt på dagen för hon höll på och springa runt som en skållad råtta i hagen, stackarn! Jag HATAR kryp!!

Sussielägret!

I helgen var det Sussiläger som sagt och dagarnas träningar var med blandat resultat, mest kändes det inte så bra för mig och Lacoste, men jag har en plan!!
På torsdag ska Lacoste få massage och kollas igenom av min hästmassör. Hennes sadlar ska även kollas på henne och hur dom sitter. Jag ska komma igång och träna själv, cykla, springa och köra lite taekwondo (när jag kommit igång lite). Sen så fort jag får lön, kanske även tidigare om ryggen inte blir bättre än va den va i helgen ska även jag kollas upp och kanske kanske kan jag botas på nått mirakulöst sätt!! För dom som inte vet har jag en disk som rör på sig i ryggen och det är VÄLDIGT VÄLDIGT plågsamt och hämmar mig i allt jag gör, särskillt i ridningen! Min ridinstruktör såg tydligt att jag inte kan vrida mig till vänster vilket resulterar i att Lacoste går SKIT i vänster varv och allt är mitt fel!! Jag blir så frustrerad!

Ridpassen blev filmade i helgen och när jag tittade på dom såg det lika illa ut som det kändes!! Jag kommer inte att lägga ut dom för det kändes så pissigt att jag inte kunde rida ordentligt!! Jag är för närvarande helt värdelös!! Tack och Hej!!

RSS 2.0